Ouderenzorg

Zelfstandigheid

Het doel van ouderenzorg is mensen te ondersteunen bij het ouder worden. Dit kan met de juiste hulp en voorzieningen. Deze ondersteuning helpt ouderen om zelfstandig te leven in een vertrouwde omgeving. Daarnaast kan deze zorg de naaste (partner) ontlasten. De organisatie van onder andere de juiste hulp en voorzieningen is de taak van de mentor.


Ouderenzorg is ook bewindvoering en mentorschap

In de wereld om ons heen komen er steeds meer regeltjes, zeker met betrekking tot financiën. Zo gaat het betalen allang niet meer via de beurs. Internet en elektronisch betalen zijn ingeburgerd. Wij kunnen ons als geen ander voorstellen dat u al die moderne technologische mogelijkheden boven het hoofd groeien, zeker als daar problemen bijkomen, zoals vergeetachtigheid en dementie. Als er tot overmaat van ramp ook nog eens schulden bijkomen, zou het fijn zijn als iemand u al die zorgen uit handen neemt.


Ouderdom komt met gebreken

Hoewel we u natuurlijk het bese wensen, kan het zijn dat u bent aangewezen op diverse vormen van zorg of hulpmiddelen. Dikwijls zijn hierbij meerdere instanties betrokken en zijn er uit allerlei zogenaamde potjes subsidies mogelijk. De mentrix van ons kantoor kent als geen de "sociale kaart" en weet wat de mogelijkheden zijn. Zij coördineer de hulp en regelt de medische hulp waar u om vraagt.


Wij overleggen altijd met u, zowel in het geval van bewind als in het geval van mentorschap. Indien u dit wenst, kunt u ook samen met uw kinderen en/of familie beslissingen nemen om voor u de beste oplossingen te kiezen.